Футболни топки

Футболни топки

В световен мащаб футболът е сред най-практикуваните и обичани спортове. Независимо дали с любителски, или професионални цели, практикуването му не би било възможно без наличието на правилната футболна топка.

Кои са най-важните фактори при избора на футболни топки?

За да направи най-правилният избор, потребителят следва да се ръководи от няколко основни критерии - на първо място е размерът, следван от типа игра (настилката) и възрастта на играещия.

Размери

Най-широко разпространен във футбола размер топки е 5. Той е подходящ както за юноши, така и възрастни играчи. Предлагат се футболни топки и в по-малки размери, предвидени за най-малките футболни запалянковци. Такива са 3-и и 4-и размер футболни топки, подходящи съответно за деца до 9 години (размер 3) и подрастващи между 10 и 13-годишна възраст (размер 4). Съществува една особена категория футболна топка - тази в размер 1, тя се използва от играчи на всички възрасти за придобиване на определени технически умения за боравене с топката.

Настилка

Така както има баскетболни топки за открита и закрита игра, така има и футболни топки за естествена и/или изкуствена трева, или твърда повърхност (закрити и открити игрища).

Футболните топки за изкуствена и/или естествена трева са най-широко разпространените, предвид факта, че футболът обикновено се практикува върху тревисти терени. Другата категория футболни топки са тези за зали. За пясъчни покрития има модели топки за плажен футбол. Съществува и една по-специална категория, създадени за по-големи натоварвания - това т.нар. стрийт футболни топки.

Защо да купите футболна топка от магазина на Esport.bg?

Магазинът на Esport.bg предоставя достъп до богат продуктов каталог от футболни топки онлайн. Интуитивният интерфейс на магазина, наред с достъпните цени, на които се предлагат нашите стоки, го прави идеалния онлайн спортен магазин. Филтрирайте търсенето си по критерии като размер, марка и цена, за да направите бърза и лесна покупка с бърза доставка.

-15,00 лв. -50 %
COPIA II SB WHIBLU
Последна наличност
15,00 лв.
30,00 лв.