Очила за плуване

Очила за плуване

Сред най-атрактивните спортни активности безспорно се нареждат и водните такива. Като при всеки друг спорт, и при плуването наборът от спомагателни аксесоари е задължителен, за да бъде представянето ви издържано отлично. В онлайн магазина на Esport.bg ще откриете както различни модели аква обувки, така и специална селекция от очила за плуване.

Защо носенето на очила за плуване е важно?

Очилата за плуване имат защитна и спомагателна функция за използващите ги, независимо дали се практикува плуване на закрито, или открито, в басейни, или в други водни обекти.

С оглед осигуряването на отлична хигиена, в басейните се използват различни химически препарати на основата на хлор. Силно хлорираната вода може да предизвика раздразнения при попадане в очите и да наруши комфорта ви по време на плуване.

Освен защитна функция, носенето на очила за плуване помага и за по-добрата видимост под вода. Поради структурата на човешкото око, формирането на ясен образ под водата е невъзможно без използването на очила.

Нуждата от очила за плуване е неизбежна, както при плуване в басейн, така и при практикуване на водни активности в открити водни площи.

Какви очила за плуване ще намерите в Esport.bg?

Производители на очила за плуване предлагат различни модели, дизайни и специфики. Има такива, които са без уплътнения около очите - това са т.нар. шведски очила и се използват особено активно от състезатели по плуване. Предлагат се очила и с гумени или силиконови уплътнения с различни размери.

Esport.bg предлага достъп до мъжки, дамски и детски очила за плуване в разнообразни цветове. Достъпни са в различни размери, включително и универсални, така че да отговорим на търсенето ви за удобни, стилни и надеждни модели очила. По-голяма част от моделите са проектирани с ластик, предоставящ възможност за лесно регулиране спрямо размера на главата. По този начин можете да постигнете максимално удобство при активно плуване.