Каски за колело

Каски за колело

Без значение какъв тип колоездене практикувате, каската за колело е сред задължителните аксесоари. Тя осигурява високи нива на защита за една от най-важните части в човешкото тяло - главата. Онлайн магазинът на Esport.bg събира на едно място широка гама от модели, дизайни и цветове каски за колело, сред които със сигурност ще откриете вашата.

Как да изберем между различните каски за колело?

Най-важният критерий при избора на велосипедна каска е нейният размер. Той се определя в зависимост от обиколката на главата в най-широката ѝ част (обиколката над ушите). Въз основа на този показател се произвеждат и съвременните каски за колело. Най-общо бихме могли да ги категоризираме като каски за деца, мъже и жени. За всяка категория се предлагат и съответните размери - S, L, M или съответните им цифрови стойности. Правилният размер каска гарантира нужната защита на главата в случай на падане от велосипеда.

Вторият най-важен показател, по който следва да изберете, е стилът на колоездене, който практикувате. В зависимост от това дали става въпрос за градско, шосейно, или планинско каране, се предлагат различни модели каски за колело:

  • Градски тип каски - осигуряват базова защита с фокус върху функционалността и удобството при колоездене;
  • Шосеен тип каски - характерни за тях са лекотата и аеродинамичността;
  • Планински тип каски - с високи нива на защита, тъй като ударите при падане в неблагоприятните планински терени могат да бъдат много опасни.

Защо да се доверите на Esport.bg в търсенето на каски за колело?

Като специализиран спортен онлайн магазин можем да ви предложим широк продуктов асортимент от различни принадлежности и аксесоари за спортните ви занимания. Освен каски за колело за мъже,  жени и деца, тук ще откриете и качествени спортни раници. Те могат да бъдат стилно и функционално допълнение към байк стайлинга ви, независимо дали ще карате в града, или ще покорявате планинските пътеки.